Betontagsten

Betontagsten består af sand, cement og vand og er et af de type tagsten som bliver mere og mere brugt i Danmark, når der skal lægges nyt tag. De nøjagtige materialer varierer noget med mellem hver fabrikant, men grundlæggende indeholder de portlandcement, blandede hydrauliske cementer og flyveaske, sand og andre aggregater. Produkterne fra de fleste producenter ser meget ens ud i størrelse, former og farver. Der er flere producenter af beton tagsten, her regnes Komproment for en af de bedste når der drejer sig om kvalitet til et beton tag.

tagsten i beton til beton tag og betontag et godt valg

Betontagsten deles som regel op i 3 profiler:

• Flad profil betontagsten er flad – ingen kurver.
• Stor profil betonflisen har større kurver set med en stigning der er større end 1:5.
• Lavprofil betontagsten har små kurver.

Betonfliser fås i flere forskellige farver og nogle få med teksturer. Overfladestrukturen af flisen kan være glat eller ru. De fleste er farve imprægneret for at holde på farven og sikre en ensartethed. Derudover er imprægneringen med til at gøre betonstenen mere modstandsdygtig over for snavs og algier.

Betonflisen findes i standard vægt og en letter flise. Det er tilrådeligt at holde sig væk fra den lette flise, hvis du kan. De er meget svagere og er meget modtagelige for brud fra hagl og tungt sne i forhold til standard vægt Beton flisen, som har en meget lang levetid. Letvægts flise koster også mere end standard vægten. Efter min mening ville det være bedre at bruge de ekstra penge det ville koste for let flise til en bygningsingeniør og bruge standard vægt tagsten til sit betontag og netop derfor er denne tagtype blandt de mere populære på mange standard huse her i Danmark. Ulempen ved disse typer af tagsten er at de ofte vejere lidt mere end en tegl tagsten og det sætter lidt højere krav til sin eksisterende tagkonstruktion, hvilket man bør være opmærksom på når man skal have lagt et nyt tag.

Den forventede levetid for en konkret tegltag markedsføres som en 50-årig tag. Selv om gode materiale og korrekt installation procedure bliver anvendt, vil ikke vare så længe, ​og skal udskiftes generelt omkring 30 til 40 år. Mange tegltag skal udskiftes langt hurtigere på grund af ringere materialer eller installation procedurerne, der anvendes – dette kan sker inden for de første fem til otte år. Netop derfor er det vigtigt at man vælge de rigtige tagfolk til opgaven, her skal man hovedsagligt gå efter dem som er medlem af Byg Garanti som giver op til 5 års garanti på dit tag, hvis arbejdet er udført af en af deres eksperter. Dette kan godt betale sig, ikke nok med man er forsikret, du får også lagt taget af folk som ved hvad de laver og er eksperter i tag.

Tegltage er tilbøjelige til fugtindtrængning fra vind, regn eller sne mere end nogen anden form for tagdækning . Derfor er det underlaget, samt hvordan de er installeret, der er meget vigtigt, og dette er nøglen til, hvor længe et tegltag holder. Næsten alt kan komme ind under et tegltag, regn og sne til blade, snavs, og selv små fugle, dyr og selvfølgelig insekter som hvepse og bier. Dog kan et konkret tegltag være et meget godt tag, men kun hvis det er et godt undertag og lægter, og inddækninger er installeret korrekt.

Fordele ved betontagsten

Lad os se lidt på nogle af de mange fordele som er ved et beton tag og betontagsten.

• Hvis der er installeret korrekt med de relevante materialer, er dyrere end de fleste asfalt skifer, mindre end de fleste teglsten, og i området af en korrekt installeret ståltag eller tegltag.
• er en af ​​de mest vanskelige tagmaterialer at installere korrekt.
• er meget langsom og vanskelig at skære dale og omkring tag fremspring. Skal bruge en speciel sav.
• kræver en god portion håndværk at installere korrekt. En begyndelse tagdækker kan lære at installere et beton tag korrekt under opsyn i cirka seks måneder eller deromkring.
• er et enkelt lag tagsystem, hvilket betyder, at når der bores et hul helst gennem den frilagte overfladeareal af flisen boret ville nå underlag uden at gå gennem yderligere lag af flisen.
• let giver fugt gennem flise ender og sider til underlag nemt.
• ikke let kan betrædes uden at beskadige taget. Imidlertid, når der er en korrekt installeret strøsystem og standardvægt betonflisen, bryder flise begrænset, hvis korrekte walking teknikker anvendes.
• er forholdsvis let at reparere hvis en tagsten beskades. Finde en utæthed kan være et mareridt, især hvis de vandrette lægter er installeret direkte til dækket. (Denne metode, mens anvendes mange steder, er ikke korrekt installation, hvis taget er i et område, der modtager vind drevet sne og for den sags skyld regn.)
• skal vare 30 til 40 år afhængig af korrekt installation af underlag, strøer og blinker.
• er normalt installeret som et klasse A brandsikret tag system.
• er mere resistent over for hagl end mange andre typer af stejle Tagdækningsmaterialer.
• er resistent over for vind blæse ud, hvis ordentligt naglet med en søm i hver slæbt fliser og to søm i hver ikke-slæbt fliser.
• er meget vanskeligt at installere på små områder og på vanskeligt cut up arkitektoniske områder.
• giver mulighed for sne til at glide ned ad taget lettere end de fleste andre tagmaterialer, især med glatte fliser.
• er tung i vægt fra omkring 7,5 pounds per kvadratfod for let fliser til lige over 10 eller 11 pounds per kvadratfod for standard vægt flise.
• begynder fading indenfor det første år. Hvis udskiftning flise er nødvendig, vil det tage år for det at blande i.
• er meget vanskeligt at matche farver ved fra forskellige kørsler. En erstattet området flise vil aldrig helt ud som resten af ​​taget.
• farver og nuancer kommer og går hele tiden. Producenterne ændre farverne temmelig ofte bortset fra nogle få standarder, de måtte have.
• kan installeres i alle temperaturer fra nær 0 til 120 grader eller mere.
• er meget glat, når de våde. så kan være farligt at gå på i regnvejr.

Som du kan se, så er et moderne beton tag et fint alternativ til et klassisk tegltag. Derfor ser vi også en stigning i folk som vælger at få lagt et betontag, når der skal lægges nyt tag på hjemmet.