Nyt Tag

Mange vælger at få lagt et nyt tag på deres hus, dette kan være temmelig dyrt og derfor gælder det om at passe på et nyt tag så det holder længst muligt.

Find eventuelt priser online på nye tagsten og få hurtigt en ide om, hvor meget dit nye tag vil koste. Her er et par gode råd til hvordan du forlænger levetiden på dit tag ved at lave ordentligt tagservice.

Vedligeholdelse af nyt tag

Tag eftersyn og vedligeholdelse kan ske på en halvårlig basis som anbefalet af de danske tagdækkere. Vintersæsoner vise sig at være den hårdeste tid på tagene, så det bedste tidspunkt at iscenesætte en inspektion af dit tag er det sene forår og efterårets fald. Vedligeholdelse kan ske ved at lappe mindre problemer, der kan snebolde til noget større, hvis ugjort. Inspektion tilbydes af mange entreprenører og virksomheder som en gratis tagdækningservice med et skøn og detaljer på betingelse af taget og nødvendige reparationer.

Tagreparationer kan variere fra installation eller udskiftning af en ventil, skorstenslækage, udskiftning af knækket eller beskadiget teglsten. Diverse lækager fjernes og råddent træ udskiftes.

Udskiftning af tag er et must. Det gælder især for boliger i de dele af Danmark, som ligger ud til kysten. Tag der er placeret i områder, der er tilbøjelige til svære vejrforhold og endda ulykker. Når du har dit tag udskiftet, ville det være bedst at søge professionel hjælp eller en virksomhed, der leverer tagdækning tjenester med en skriftlig garanti på fabrikationsfejl eller materialefejl. En præcist udført udskiftning kan ikke blot forbedre levetiden og holdbarheden af dit nyt tag, men også øge den samlede appel af dit hjem i landskabet omkring dig og skabe en vis form for merværdi i dit lokalområde.

Står du alligevel og skal udskifte dit gamle tag så overvej, om det ikke kan betale sig at få et nyt tag med integrerede solceller eller en solfanger. Med de nye tilskudsordninger kan du trække udgifterne til dine solceller fra i skat, og den ekstra strøm du producerer om sommeren, får du gratis tilbage om vinteren, hvilket gør et nyt tag med indbyggede solceller til en meget attraktiv tagløsning for mange, når de alligevel skal ud og investere en større sum penge i et helt nyt tag.

Valg af tagmaterialer er for mange det helt store problem, når er skal lægges et nyt tag på boligen. Ofte er der her man helst vil spare penge og mange vælger derfor tagtyper som betontag og ståltag frem for de lidt dyrere teglsten og skifer. Men det er også her de fleste senere fortryder deres valg. Mange går rundt efter et par år og tænker at den skiferløsning nok ville have passet bedre ind på huset, eller synes at regnens lyd mod et ståltag ikke lige var hvad de havde drømt om.

Kan det så betale sig at ofre så mange penge på at få lagt et nyttag på sit hjem? Nogle gange vil det faktisk være en billigere og mindst lige så god løsning af få renses sit gamle tag ordentligt. Dette kan være en god løsning hvis ens tag er begyndt at se lidt trist ud og ikke har så mange år på bagen. Men er det tale om et 25-30 år gammelt tag bør man overveje om man ikke lige så godt kunne få lagt et helt nyt mans man alligevel er i gang. Overvej også om der evt. skal laves en kvist for at få lidt ekstra plads, måske loft etage eller indbygges solceller i taget. Her er et hurtigt lille eksempel på et før og efter billede.

Nyt Tag – Hvad skal du vælge?

Skal det være et betontag, skifertag eller tegltag, når der skal nyt tag på hjemmet? Der er mange muligheder, hvilket også gør det til en lidt større opgave, når der skal nyt tag på hjemmet. Der er mange fordele og ulemper ved hver tagtype, så brug lidt tid på at sætte dig mere ind i hvad forskellen er på de forskellige muligheder. Her på Dansk Tagservice finder du en masse nyttig information om de mest almindelige tagtyper her i Danmark.

Ofte er den bedste løsning dog typisk at booke et gratis møde med en professionel tagdækker, som kan rådgive dig ude ved dit eget hus, og så kan I i fælleskab finde et nyt tag der passer til dit hus, dit behov og dit budget.

gammelt beton tag der ikke er vedligeholdt           Nyt tag efter det er vedligeholdt

Før-billede                                                                                                                     Efter-billede

Som du kan se på billederne er det at få lagt et nyt tag et af de mest synlige forbedringer, man kan lave på sit hjem, og det er noget der vil pynte i mange år fremover på boligen. Det gælder uanset om man vælger betontag, skifertag, tegltag eller en helt fjerde type af tagsten.

Få et gratis tagtjek med en ekspert, inden du går i gang selv og få den tagservice passer præcis til netop dit personlige behov. Med de rette råd og god vejledning kan du vælge den helt rigtige tagtype og tage kvalificeret stilling til de mange muligheder der findes, når man skal lægge et nyt tag på sit hjem.