Metaltag – et godt valg?

metal tag eller ståltag?Flere og flere vælger at frem for tegl eller skifer at få lagt et nyt tag af metal plader. Fordelen ved metal plader er at de nu kan fåes så man nærmest ikke kan se forskel på dem og så rigtig tegl. Prisen er betydelig mindre end ved tegl og de er nemmere at lægge. En af de helt store fordel ved at installere et tag af metal plader er at du ofte kan lægge det oven på dit eksisterende tag og derved spare undertaget, få bedre isolering og ikke skal bruge tid og penge på at bortskaffe det gamle tag.
Metalplader til tag fås i flere forskellige størrelser og kvalitet, både i form af tegl tagsten men også som blot en firkantet flad plade. En af ulemperne ved metalpladerne er at mange finder det generende når det regner og man tydeligt høre dråberne slå mod pladerne. Skifer og tegl tagsten har det med at dæmpe lyden af disse lidt bedre, derudover isolere det ikke helt så godt som f.eks teglsten af ler gør. Denne del kommer man dog over hvis man vælger at lægge det over et eksisterende tag.
Ståltag eller metaltag fås i flere forskellige varianter, alt lige fra de store aflange plader som de fleste af os kender og ofte benytter på garager og haveskurer og de lidt pænere som faktisk minder en hel del om almindelige teglsten i udseende, men til en lidt billigere pris. Et eksempel på de sidste er f.eks. de populære Decra tag hvor det på afstand kan være svært at se om der er tale om almindelige teglsten eller et ståltag. Dette er også med til at gøre Decra tag til et rigtigt godt alternativ til tegltage da prisen for både materialer og installation er lidt billigere end ved et tegltag. Læs mere om Decra tage her.

Men er et metaltag eller ståltag et godt valg? ja for mange vil det være et rigtigt godt valg da man får et billigt og solidt tag som er så nemt at lægge at mange faktisk kan gøre det selv. Mange gange kan det også lægges på det eksisterende tag og man spare dermed tid og penge til at nedrive og bortskaffe det eksisterende tag, derudover har man også et ekstra lag af isolering både mod vind og varme men også mod regndråber som man i nogle kan høre på visse typer af metaltage.

Skriv en kommentar