Teglsten

Tegl tag eller tegltag, som det også kaldes er den best benyttede type af tagdækning her i Danmark. Teglsten benyttes oftes til villaer og paracelhuse og udgør ca. 80% af den slags tage. Teglsten er oftest røde eller sorte, men i løbet af de sidste 10 år er der sket en stigning i brugen af andre mere alternative farver såsom sorte med blåt skær eller gule og flere andre farver.

Fordelen ved at vælge teglsten er, at du får et pænt og solidt tag der nemt holder de næste 40-50 år, og som ikke kræver specielt meget vedligeholdelse.

Det er nemt at benytte tegl til tagdækning, hvilket gør at det er forholdsvis hurtigt at lægge et tegltag. Derudover er det nemt at få tagservice til et sådant tag.

Hvis man skal sige noget negativt om denne tagtype, må det være at teglsten ofte er en smule dyrere, og at det ikke er en specielt unik type tag.

Teglsten er enkle at fremstille. De traditionelle fliser blev lavet med en blanding af aggregater og ler, som skulle rulles ud i rektangulære form. Hver af dem havde to huller til fastgøre senere på taget.

Teglsten og nye moderne farver

De våde teglsten blev tørrede og derefter brændt i en ovn. Mange ler-tegltag blev fremstillet af brændte lerfliser. Under ovnen ved fyring var formen af flisen skrå, hvilket gav dem et andet udseende. Det bidrog til skønheden i et tegltag. Oprindeligt kunne ujævne temperaturer og håndstøbning føre til variationer i form og størrelse. Der var den gang stor forskel i nuancer og farver på grund af blandingen med ler, længden af brændetiden samt forskellige temperaturer. Dog har teglsten ikke så mange forskellige farvemuligheder som eksempelvis et betontag har.

Der var meget eksperimenteren med fremstilling af teglsten og talrige flerfarvede tag sten blev produceret ved at variere varme og ovnfyringens varighed. Imidlertid har de moderne teknikker, høj kvalitet farvestoffer og produktioner elimineret gætterier fra tag fremstillingen.

Derfor skal du vælge et tegl tag

Uanset hvor i landet du er bosat er teglsten et glimrende valg for mange privatkunder. Da brændte teglsten er holdbare og hårde, så er de ikke nemme at ødelægge og giver derfor en lang levetid til et nyt tag. Disse  teglsten er perfekte til at give et Middelhavsk, spansk eller italiensk look til hjemmet. Hvis du er på udkig efter en moderne byhus, vil du ikke blive overrasket over også at se ler-tegltag der.

Men det er bedre at være opmærksom på, at ler teglsten er tunge og dyre at installere, men der er et bredt udvalg og tilgængelige farver, stilarter og mærker, du kan vælge imellem. Samtidig er der lav eller ingen vedligeholdelse på sådan et tag. En del eksperter fraråder dog, at man vælger et tegltag, da de er tilbøjelige til at bryde, hvis der påføres for højt tryk. Derfor kan det være en god ide at ringe til en tagdækningsekspert.

Derudover er der andre fordele ved at bruge teglsten som tagmateriale da de ikke er brændbare, så de bryder ikke i brand. Med en bred vifte af tilgængelige former og farver, kan du være sikker på at dit hjem ser elegant og unikt ud. En ting er sikkert. Man går aldrig helt galt i byen, hvis man vælger et tegltag, når der skal lægges nyt tag på din bolig.