Hvornår er det tid til et tagtjek?

Som lægmand kan det være svært at gennemskue, hvornår det giver mening at få foretaget et tagtjek. Tagets stand er ikke nødvendigvis altid til at se med det blotte øje, og er der noget galt med dit tag, er det derfor en god idé at få taget tjekket af en fagmand. Men hvornår bør du kontakte fagmanden, og hvor meget koster det at få et tagtjek?

Den gode nyhed – få et gratis tagtjek

Når nu det kan være svært at gennemskue tagets stand selv, så er det godt at vide, at du faktisk kan få foretaget et tagtjek ganske gratis. På gratistagtjek.dk kan du bestille et gratis eftersyn af dit tag, helt uden forpligtelser. Her vil en fagmand gennemgå standen på dit tag, og samtidig tjekke fejl og mangler igennem. 

Når tjekket er gennemført, får du en rapport med eventuelle udbedringsforslag, og det er så helt op til dig selv, om og i så fald hvornår du ønsker at få repareret dit tag. Er taget i så ringe forfatning, at det skal skiftes helt ud, giver fagmanden selvfølgelig også besked om det.

Ofte ses det dog, at et tag kan holde i lang tid, hvis du foretager nogle mindre reparationer på det. Fagmanden hjælper dig selvfølgelig med at afveje, hvad der bedst kan betale sig rent økonomisk.

Tjek taget før det er for sent

Når du skal bestille et gratis tagtjek, så er det en rigtig god idé at bestille det i god tid inden, at der opstår alvorlige skader på dit tag. Skaderne kan selvfølgelig opstå akut, og så er det selvfølgelig bare med at få bestilt et tjek med det samme. Men selv hvis det gælder almindelig slitage, er det også en god idé at få bestilt et eftersyn i god tid.

Er du tidligt ude, undgår du således, at skaderne udvikler sig og dermed bliver dyrere at reparere. Samtidig undgår du også risikoen ved, at der kan trænge vand ind. Sker det først, kan skaderne hurtigt udvikle sig og blive uoverskuelige.
Som udgangspunkt siger man, at et tag holder i cirka 30 år, men flere faktorer spiller indammelt ta ift. levetid. Er du i tvivl om tilstanden på dit tag, er anbefalingen herfra altid at booke et gratis tagtjek, så du kan få ro i maven omkring dit tag, fikset eventuelle skader og dermed vedligeholde og have dit nuværende tag liggende i så mange år som muligt, inden det skal skiftes ud med et nyt tag.