Betontag eller tegltag til dig der skal have nyt tag?

Er det tid til at få lagt et nyt tag på boligen og er du i tvivl om du skal vælge det klassiske tegltag eller et mere moderne betontag? Her på Dansk Tagservice ser i dette indlæg lidt nærmere på de forskellige fordele og ulemper som er ved tegltag og betontag, og hjælper dig med at vælge den bedste løsning.

Nyt Tag i beton - find den bedste tagløsning

Hvad er et tegltag?

Et tegltag er en klassisk tagtype som benyttes i stor stil her i Danmark. Langt de fleste villaer du ser rundt om i det danske landskab har et tegltag bestående af enten sorte eller røde teglsten.
Teglsten består af ler, som opvarmes til en meget høj temperator, og derefter hærder til en fast solid tagsten, som nemt tåler både frost, regn og blæst.
Dette sikre at dit hus er godt beskytte mod det danske vejr, og giver dig samtidig et flot tag som kræver minimal vedligeholdelse og holder i mange år fremover.

Fordelene ved et tegltag er at det er rigtig pænt, og du har mulighed for at vælge det i flere farver og om det skal være højglans eller mat. Det er et tag som næsten ingen vedligeholdelse kræver, og har en levetid på imod 75 år, så frem taget er lagt korrekt og løbende vedligeholdt.

Ulempen ved et tegltag, er at det ikke er en af de billigste tagtyper, og det kræver lidt færdigheder at ligge det korrekt.

Alle ved det er temmelig dyrt at få lagt et nyt tag, så det med at finde de gode priser og tilbud kan også være svært. Her er et eksempel på hvordan du f.eks. kunne finde tilbud på dit nye tag, og dermed spare lidt penge.

Læs mere: Eksempel på tilbud på nyt tag

Hvad er et betontag

Moderne betontagsten minder i stor stil om tegltagsten. De bliver støbt i samme forme, og fås derfor også som enkeltbuet, dobbeltbuet eller falstagsten eller vingetagsten. Du kan endda også få helt flade betontagsten som minder en del om en skifertagsten, dog helt uden samme levetid og elegante look.
Man begyndte tilbage i midten af 1800 tallet at producere betontage, da der her var lettere at skaffe cement til fremstilling af betontagsten, frem for ler til almindelige teglsten.
Lige siden er en stor del af de danske tage blevet fremstillet af betontagsten.
Fordelen ved at vælge et betontag, er at du har masser af muligheder for selv at vælge hvilken farve taget skal have, da det er meget nemt at farve stenene under produktionen. Dette giver et meget større spænd inden for farvevalg, sammenlignet med andre tagtyper.
Et betontag er lige som et tegltag et tag som kræver minimal vedligeholdse, og har en lang levetid på over 50 år. En anden klar fordel ved et nyt tag i beton, er at materiale prisen ofte er op til 20% lavere end hvis du vælger et tilsvarende tag i tegl. Derudover kan du, hvis du har et godt undertag, ligge på på huse med en taghældning helt ned til 14%

Ulempen ved at vælge et betontag, er at det ofte er et ret tungt tag, som stiller visse krav til tagkonstruktionen. Dog er de mange af de helt nye typer af betontagsten lettere end de gamle, og stiller derfor ikke helt samme krav.

Læs også: Betontag – et godt alternativ til telgtag

Bør du så vælge et betontag eller et tegltag?

Er prisen en vigtig faktor for dig, så er der penge at spare ved at vælge et nyt tag i beton, frem for tegl. Arbejdslønnen er cirka den samme, men materiale prisen på betontagsten er lidt mindre. Vil du gerne have flere muligheder for at få en speciel farve på taget, så er mulighederne også større når vi snakker betontag. Du har også mulighed for at ligge betontaget på en større hældning end tegltaget. For mange er dette alene grund nok til at vælge et beton tag frem for et tegltag.

Fordelen ved at vælge et tegltag over et betontag, er at levetiden er en smule længere, men for langt de fleste vil dette ikke få noget betydning for dit som er i gang med at ligge et nyt tag. Et tegltag holder også en smule bedre på farven, og bliver ikke påvirket af solens lys helt i samme grad som betontaget.

Skriv en kommentar