Brug den lokale handymand til at lægge nyt tag

Din lokale handymanSom de fleste ved kan det være rigtigt dyrt at få lagt et nyt tag på hjemmet. Så ofte gælder det om at spare penge hvor man kan, derfor tager vi her et hurtigt kig på hvordan du evt. har mulighed for at spare lidt, næste gang der skal lægges nyt tag eller det gamle skal renoveres. Prisen på et nyt tag er forskellig fra om du bor i Aalborg, Hjørring, Randers eller København. Ofte er priserne jo lidt højrer på Sjælland og billigst i Nordjylland. Husk dog at pris er ikke alt. Når vi tager bygge projekter, så er kvaliteten næsten altid det vigtigste. En god kvalitet – både når vi snakker materialer men også på arbejdet, spare dig ofte for penge i det lange løb. Et eksempel på en sådan handymand eller altmuligmand kan være HandySten – din lokale handyman.

Brug en handymand frem for en tømrer

Er det tale om et simpelt tag, så er der ingen grund til at betale en tømrer 500-600 kroner i timen for at skifte taget eller lægge nyt. Ofte kan man finde en dygtig lokal handyman til omkring 300 kroner i timen, som kan lave samme stykke arbejde. Flere af disse håndværkere har også stor erfaring i f.eks. at ligge tag, så at skifte et gammelt tag på et parcelhus er for ham, også en forholdsvis nem opgave. Da arbejdstiden er en af de større udgifter i forbindelse med tagarbejde, så er der netop derfor en hel del at spare, ved netop at benytte en handy man frem for en tømrer eller tømrer firma. Er der ikke en lokal handyman eller altmuligmand i din by, så tjek nogle af de andre byer lige i nærheden. Husk også at prisen er ret forskellig alt efter om man bor i Sæby Nordjylland eller Roskilde på Sjælland. F.eks. er prisen på en handyman eller tømrer omkring 30% billigere i Sæby frem for en by som Odense på Fyn. F.eks. kan du benytte en handymand eller tømrer til at få lagt et flyt nyt beton tag på din bolig, og her ville jeg nok vælge at bruge den lokale håndværker frem for et større firma.

Læs mere Hvorfor vælge et betontag

Hvad laver en handyman / Altmuligmand ellers?

En handyman er et udtryk der dækker over flere forskellige ting inden for håndværk. Netop derfor kaldes de ofte også for altmuligmand. Det kan være ting som udskiftning af gammelt køkken, installation af døre og vinduer, hjælp til opsætning af garage/carport eller at skifte dit gamle wc. De dækker også en lidt mere bred vifte af opgaver end en tømrer normalt gør. Dette kan derfor også betyde at de ikke er helt så specialiserede som en tømrer normalt er. For udover tømrer arbejdet, er mange af dem jo også glarmester, snedker, vvs installatør eller Ejendomsservice som f.eks. visevært. Så er det en kompleks tømreropgave man skal have lavet, så kan et rigtigt tømrerfirma nogle gange være at foretrække. Men det er ofte en individuel vurdering.

Betontag eller tagpap? Brug en handyman

Indhent flere tilbud

Ud over at vælge en billig tagtype som et eternittag, betontag eller tagp, kunne en anden måde måde at få et billigt tag på, være at indhente forskellige tilbud. Der kan være mange tusinde kroners forskel i prisen, om du vælger det ene firma frem for det andet. Når du modtager et tilbud, husk altid at undersøge om tilbuddet inkluderer bortskaffelse af det gamle tag, oprydning, leje af stillads osv. Se også om prisen er inklusiv moms eller uden, jeg har oplevet et par stykker som ikke har været opmærksom på den del, og derfor ikke lavet en korrekt sammenligning.
En anden god ide, er at inden du indhenter et tilbud hos et firma, undersøg lige hvad folk skriver om dem på nettet. Er det et dårligt firma, så er folk som regel ret hurtige til lige at nævne det på Facebook, Trustpilot eller Google Plus. Alt sammen gode steder lige at tjekke for kundeanmeldelser. Husk dog på at folk, ofte er hurtigere til at skrive en anmeldelse hvis de har haft en dårlig oplevelse, frem for en god. Se også efter om de gode anmeldelser ser ud til at være skrevet af venner eller familie. Det er en ting som man desværre ofte ser.

Pris på produkter

Tagsten er ikke billige, men det betyder ikke at man absolut skal betale overpris for dem. Hvad enten du skal have lagt et betontag, tegltag eller skifertag, så er der en del forskel i prisen på tagsten, alt efter hvor man køber dem. Derfor kan der også her være en god ide lige at undersøge priserne inden man bestiller de tagsten hjem, som man har brug for. Er det tale om et meget stort tag, kan det nogle gange endda betale sig at kigge på priser i nabolandene som Sverige og Tyskland, ja selv hvis man regner transporten med i prisen. Husk dog altid lige at rådfører dig med en ekspert inden du bestiller. Der kan være forskel på udenlandske typer og de danske. Nogle typer af tagsten fås også som genbrug, se vores gamle indlæg om genbrug Miljø og teknologi og Nyt eller gammelt tag.

Hjælp selv

Har man evnerne til det, så er det billigste jo ofte at gøre det selv, har man ikke bør man ikke gå i gang, da chancen for at tingene skal laves om eller at levetiden formindskes er ret stor. Det betyder dog ikke at man børe lade den handyman eller tømrer man hyrer stå for alt arbejdet. Ofte kan er der ting man selv kan hjælpe til med, f.eks. selv sørge for oprydning, bortskaffelse af det gamle tag eller opsætning af stillads. Alt sammen afhængig af hvilke håndværker evner man selv har og hvad tid man har. Ved selv at lave en del af arbejdet, har man tit mulighed for at spare en 15-20% på f.eks. at få lagt et nyt tag. Dette gæler også for mange andre bygge projekter og ikke kun tage.

Skriv en kommentar