Bekæmpelse af skadedyr i tag

Hvad mange bolig ejere ikke er klar over er at det ofte gemmer sig en større mængde skadedyr under taget. Alt lige fra lopper der ligger i hi, til bi’er og hvepse der gemmer sig. Derudover kan træværket også være inficeret med diverse typer af skadedyr som man aldrig ville overveje gemte sig der. En nem måde at slippe af med mange af disse typer af skadedyr er faktisk et ganske almindeligt loppemiddel som f.eks. frontline eller batvantic vet combo der fjerner en stor del af disse typer af utøj uden at skade de større dyr. Man problemer med f.eks. rotte og mus skal der selvfølgelig noget kraftigere til men til mange af de mindre er et Loppemiddel en nem og billig løsning på problemet.
Ved man ikke lige hvad man skal vælge kan et ganske almindeligt loppemiddel som det man finder her på med24.dk fint bruges.
Men hvad gør man så ved de lidt større skadedyr som et loppemiddel ikke er nok til at tage livet af? Her variere det en hel del alt efter om man snakker mus, rotter eller mår. Til mus er den bedste og nemmeste løsning de små klap fælder. Man skal dog huske jævnligt at tømme dem for døde mus (bl.a. for at undgå lugt fra rådne mus) og påfylde med nyt ost eller hvad man nu vælger at bruge som lokkemiddel.

Til rotter skal der bruges nogle lidt større fælder, der fås nogle der dræber dem på samme måde som de traditionelle klap musefælder men mere almindelige er de såkaldt kassefælder hvor man lokker rotten ind i en fælde den ikke selv har mulighed for at komme ud af. F.eks. en simpel type af disse fælder er at placer en stor spand midt på loftet, smide et stykke ost i spanden og derefter stille et bræt op af spanden som rotten så kan gå op af og derefter falde ned i spanden eller køb nogle af de mere traditionelle fælder til rotter som her på brænde siden archilovers, hvor de har haft et større problem med rotter – buying good firewood. Husk at disse fælder skal tømmes en gang om dagen. Det er ikke længere lovligt for private at bekæmpe rotter med gift. En anden ulempe ved rottegift, er at de ofte også skader andre typer af dyr, som eksempelvis pindsvin.

Fælder til skadedyr som mår er udelukkende fælder som fanger måren på samme måde som de rottefælder vi lige har beskrevet. Også disse fælder skal tømmes jævnligt for at undgå at dyret lider unødig overlast.

Flere som har brugt alternative typer af midler mod skadedyr som f.eks. frontline har haft dårlige erfaringer med f.eks. skader på hund og kat.
Husk jævnligt at tjekke dit loft og tag for skadedyr så du hurtigt og nemt kan bekæmpe disse inden de formere sig for meget og begynder at påføre skade på dit tag eller bolig. Kommer der for mange af dem kan det nogle gange være rigtigt svært at slippe af med dem igen.

Skriv en kommentar