Tegl – hvad er det?

Tegltag - fordele ved et tegl tagTegl, hvad er det spørger du måske?
Tegl er en af de mest benyttede former for tag her i Danmark. Vi kender jo alle de klassiske røde tegl tagsten vi finder på stort set alle parcel huse om nu dage eller de skindende sorte teglsten på mange af de lidt større murmester villaer.
Tegl tagsten består hovedsagligt af ler som er brændt ved høj varme eller langtids tørret i solen. Det er en forholdsvis billig tagløsning som nemt holder i 25-30 år uden de store vedligeholdelser. Pris på et tegltag er middel, set i forhold til de andre tagløsninger når du skal ud og have købt et nyt tag.

Læs mere Nyt tag – hvad skal du vide?

Fordelen ved tegl, ud over at det er en pæn løsning til et tag lige som skifer, er at du har et solidt tag der holder godt på varmen, beskytter 100% mod regn og er rigtig nem at ordne i tilfælde af skader, f.eks. i form af storm. Dette og så tradition er en af hovedgrundene til at tegltag er den mest benyttede tagtype her i Danmark og har været det igennem de sidste 100 år. Tegl har desuden en meget lang leve tid hvilket gør det til en god investering når du skal ud og have lagt et nyt hus på din bolig.
Tegltag findes i mange forskellige farver og stilarter. Alt lige fra det klassiske røde tegltag som vi kender fra de fleste parcel huse til sort højglans tegl som vi ofte ser på større villaer. Teglsten fås både med og uden glans og i flere forskellige farver som f.eks. rød, sort, gul og blå, men rød og sort er nu engang de typer som vi benytter mest herhjemme i Danmark. Skal dit næste tag være et eternittag, tagpap, skifertag eller det klassiske tegltag? Hvad med nogle af de nyere løsninger som et betontag eller et ståltag? Der er mange ting der skal tages højde for, når man står i en situation og skal til at få lagt et nyt tag på hjemmet og finde priser på de forskellige muligheder.

Hvorfor vælge et tag af tegl?

Hvem skal så vælge et tegltag? Et nyt tag af teglsten er faktisk et fint valg til langt de fleste, du får et pænt tag som nærmest ikke kræver nogen form for vedligeholdelse, det kan hurtigt lægges af et hvert tømrer firma, det isolere godt og har derudover en lang levetid og så er det til at betale sig fra. Alle disse ting er med til at gøre tegltag til en af de mest benyttede tagtyper nu om dage lige som det også var for 50 år siden. Dette burde besvare spørgsmålet tegl – hvad er det?

hvad koster et nyt tegl tag?

Skriv en kommentar