Skifer tag – det elegante tag

hvad koster et nyt skifer tag?Skifer eller skiffer som det også kaldes, er et rent natur produkt. Det består primært af vulkansk akse der er smeltet sammen med sand under ekstreme høje temperaturer, oftest i områder med vulkansk aktivitet. Denne form for tag er derfor ofte noget dyrere end f.eks. tegl og metalplader men der er dog mange fordele ved at vælge et skifertag frem for en af de billigere løsninger.

Læs mere om Hvad er et skifer tag?

For det første giver det hus er naturligt look som man ikke får ved nogle af de andre muligheder, man syntes at skifer er en af de flotteste former for tagløsninger man kan få nu om dage. Så ofte er dette en tagtype der benyttes på de lidt dyrere villaer rundt om i landet.
For det andet har du et tag som holder i 30-35 år og yderst sjældent kræver reparationer eller vedligeholdelse hvis det er lagt rigtigt.

Fordele ved et skifer tag

Der er en del gode grunde til netop at vælge et moderne skifer tag når du skal have lagt nyt tag på hjemmet. Ikke alene er et skifertag et rigtig flot og slidstærkt tag med lang levetid. Det isolere næsten lige så godt som tegl og selve skiffer pladerne er meget stærke og modstandsdygtige overfor både vind, regn, sne og frost. Dog er dette klart den dyreste løsning i det materialerne ofte koster mere end tegl og metal, men det er også mere kompliceret at lægge et skifertag og derfor vil det som regel tage lidt længere tid og kræve mere erfaring. En lidt billigere udgave kunne være at få lagt sit tag i keramisk skifer som ikke koster helt så meget, ligner rigtig skifer men har ikke helt de samme egenskaber, men er dog bestemt noget der er værd at overveje hvis du står og skal have lagt et nyt tag på dit hjem eller det nu engang måtte være aktuelt. En anden fordel ved skiffer er at du kan få solfanger indbygget i taget i samme stil som skiferstenene og derved undgå den store kasse som en solfanger jo ofte er på mange tage, noget som bestemt bør indgå i ens overvejelser hvis man alligevel overvejer skiffer som en løsning til sin bolig. Selv om mange siger at det ikke længere kan betale sig med solfangere eller solceller er det dog stadig penge at spare ved at invester i et sådan anlæg i følge de seneste undersøgelser og pris sammenligninger. Så tag det med i overvejelserne og regn lidt på det,det er altid mange penge at spare ved at få installeret et sådant anlæg i forbindelse med et nyt tag frem for at få det sat op på et senere tidspunkt.

Et skifertag er et elegant tag som ofte passer fint ind i omgivelserne og kan være med til at hæve niveauet på dit hus. Derudover er det en tagtype der holder i rigtig mange år og nemt kan modstå det danske vejr og vind. Så har man råd at give en smule ekstra for et mere elegant tag så er skifer for mange den helt rigtige type af tagsten som ofte de færreste vil blive utilfredse med eller træt af at se på.

Skriv en kommentar