Beton Tag

Beton tagsten består hovedsageligt af sand, cement og vand og er et af de type tagsten som bliver mere og mere brugt i Danmark når der skal lægges nyt tag. De nøjagtige materialer varierer noget med mellem hver fabrikant, men grundlæggende indeholder de portlandcement, blandede hydrauliske cementer og flyveaske, sand og andre aggregater. Produkterne fra de fleste producenter ser meget ens ud i størrelse, former og farver. Der er flere producenter af beton tagsten, her regnes Komproment for en af de bedste, når der drejer sig om kvalitet til et beton tag.

tagsten i beton til beton tag og betontag et godt valg til dig der ønsker kvalitet og en god pris. Fordele og ulemper ved et betontag

Beton tagsten deles som regel op i 3 profiler:

• Flad profil beton tagsten er flad – ingen kurver.
• Stor profil betonflisen har større kurver set med en stigning der er større end 1:5.
• Lavprofil betontagsten har små kurver.

Typer af Betontagsten

Beton tagsten fås i flere forskellige farver, og nogle få med teksturer. Overfladestrukturen af tagstenen kan være glat eller ru. De fleste er farve imprægneret for at holde på farven, og sikre en vis ensartethed. Derudover er imprægneringen med til at gøre betonstenen mere modstandsdygtig over for snavs og alger, samt den forhindre vand i at trænge igennem. Så sørg altid for lige at undersøge om de betonsten du overvejer at købe, er imprægneret eller om det er noget du efterfølgende selv skal sørge for. Er prisen helt i bund, så er der en god chance for at de netop ikke er imprægneret. Så tjek altid om dette er tilfældet eller ikke. Der er en del som hvert år, bliver slemt overrasket over denne lille detalje.

Beton tag et godt valg til dit næste tag. Stærkt, billigt og gode muligheder for farve valg når du skal vælge nyt tag.
Eksempel på et beton tag

Info om betontagsten

Betonstenen findes i standard vægt og en let udgave. Det er tilrådeligt at holde sig væk fra den lette tagsten, hvis du kan. De er meget svagere og er meget modtagelige for brud fra hagl og tungt sne, i forhold til standard tagstenen, som har en meget længere levetid. Letvægts betonsten koster også mere end standard vægten. Efter min mening ville det være bedre at bruge de ekstra penge, det ville koste for et let tag til en bygningsingeniør, og bruge standard vægt tagsten til sit beton tag ,og netop derfor er denne tagtype blandt de mere populære på mange standard huse her i Danmark. Ulempen ved disse typer af tagsten er at de ofte vejere lidt mere end en tegl tagsten og det sætter lidt højere krav til sin eksisterende tagkonstruktion, hvilket man bør være opmærksom på når man skal have lagt et nyt tag. Vælg også altid et professionelt firma som f.eks. tagprofferne.dk til opgaven, så er du sikker på at resultatet altid er helt i top. Og skulle der være problemer, så er de dækket af byggaranti, som sikre dig den bedst mulige oplevelse.

Den forventede levetid for et konkret betontag markedsføres som et tag, med en levetid på omkring 50 år. Selv om gode materiale og korrekt installation procedure bliver anvendt, vil det ikke holde så længe, ​og skal udskiftes efter cirka 30 til 40 år. Mange betontage skal udskiftes langt hurtigere på grund af ringere materialer eller installation procedurerne, der anvendes – dette kan sker inden for de første fem til otte år. Netop derfor er det vigtigt at man vælge de rigtige tagfolk til opgaven, her skal man hovedsagligt gå efter dem som er medlem af Byg Garanti som giver op til 5 års garanti på dit tag, hvis arbejdet er udført af en af deres eksperter. Dette kan godt betale sig, ikke nok med man er forsikret, du får også lagt taget af folk som ved hvad de laver og er eksperter i tag. Der har været en del sager de seneste år, hvor folk ikke har kunne få nogen kompensation for et stykke arbejde de ikke har været tilfredse med. Dette risikere man ikke, ved at vælge et firma som er medlem af byggaranti.

Lige som tegltage, så har betontage en tilbøjelige til fugtindtrængning fra vind, regn eller sne mere end nogen anden form for tagdækning . Derfor er det underlaget, samt hvordan de er installeret, der er meget vigtigt, og dette er nøglen til, hvor længe et tegltag holder. Næsten alt kan komme ind under et tegltag, regn og sne til blade, snavs, og selv små fugle, dyr og selvfølgelig insekter som hvepse og bier. Dog kan et konkret tegltag være et meget godt tag, men kun hvis det er et godt undertag og lægter, og inddækninger er installeret korrekt. Der er lidt flere krav til et beton tag, end mange af de andre almindelige tagtyper. Men i mange tilfælde vil dette heller ikke være noget problem, eller et problem som relativt nemt kan ordnes.

Beton tagsten

 • Hvis der er installeret korrekt med de relevante materialer, er dyrere end de fleste asfalt skifer, mindre end de fleste teglsten, og i området af en korrekt installeret ståltag eller tegltag.
 • er en af ​​de mest vanskelige tagmaterialer at installere korrekt.
 • er meget langsom og vanskelig at skære dale og omkring tag fremspring. Skal bruge en speciel sav.
 • kræver en god portion håndværk at installere korrekt. En begyndelse tagdækker kan lære at installere et beton tag korrekt under opsyn i cirka seks måneder eller deromkring.
 • er et enkelt lag tagsystem, hvilket betyder, at når der bores et hul helst gennem den frilagte overfladeareal af flisen boret ville nå underlag uden at gå gennem yderligere lag af flisen.
 • let giver fugt gennem flise ender og sider til underlag nemt.
 • ikke let kan betrædes uden at beskadige taget. Imidlertid, når der er en korrekt installeret strøsystem og standardvægt betonflisen, bryder flise begrænset, hvis korrekte teknikker anvendes.
 • er forholdsvis let at reparere hvis en tagsten går i stykker. Finde en utæthed kan være et mareridt, især hvis de vandrette lægter er installeret direkte til dækket. (Denne metode, mens anvendes mange steder, er ikke korrekt installation, hvis taget er i et område, der modtager vind drevet sne og for den sags skyld regn.)
 • skal vare 30 til 40 år afhængig af korrekt installation af underlag, strøer og blinker.
 • er normalt installeret som et klasse A brandsikret tag system.
 • er mere resistent over for hagl end mange andre typer af stejle Tagdæknings materialer.
 • er resistent over for vind blæse ud, hvis ordentligt naglet med en søm i hver slæbt fliser og to søm i hver ikke-slæbt fliser.
 • er meget vanskeligt at installere på små områder og på vanskeligt skære ud på arkitektoniske områder.
 • giver mulighed for sne til at glide ned ad taget lettere end de fleste andre tagmaterialer, især med glatte fliser.
 • er tung i vægt fra omkring 80 kroner per kvadratfod for let fliser til lige over 12 eller 13 kroner per kvadratfod for standard vægt flise.
 • begynder fading indenfor det første år. Hvis udskiftning flise er nødvendig, vil det tage år for det at blande i.
 • er meget vanskeligt at matche farver ved fra forskellige kørsler. En erstattet området flise vil aldrig helt ud som resten af ​​taget.
 • farver og nuancer kommer og går hele tiden. Producenterne ændre farverne temmelig ofte bortset fra nogle få standarder, de måtte have.
 • kan installeres i alle temperaturer fra nær 0 til 120 grader eller mere.
 • er meget glat, når de våde. så kan være farligt at gå på i regnvejr.

Et godt betontag er derfor et rigtigt godt valg for mange som står, og skal have lagt nyt tag på deres hjem.