• Valg af nyt tag

  Posted on oktober 29, 2015 by in Info

  Eksempel på et skifertag til nyt tag til det moderne husNår der skal lægges nyt tag, så er det for rigtig mange en ret stor og svær beslutning. En stor beslutning fordi det ofte er en dyr opgave, en opgave som sætter et meget stort præg på dit hus, men også en svær beslutning fordi der er så mange forskellige ting, man skal overveje inden man får lagt et nyt tag. På det moderne hus er taget også en af de mest synlige ting. Ofte kan det for mange virke ret uoverskueligt. Vi ser her lidt nærmere på nogle af de overvejelser som mange har inden de går i gang med opgaven.

  Økonomi

  For mange er økonomien den vigtigste del. Et nyt tag kan nemt løbe op i 150.000 til 300.000 kroner, så derfor er det ikke blot et impulskøb. Dette har stor indflydelse på hvilken type af tag man vælger. Skal det f.eks. være et dyrt men flot skifertag eller et billigt betontag? Hvordan financierer jeg bedst mit tag? Vente nogle år mens vi spare en del af pengene sammen, eller tage et lån i banken til det? Hvilke former for tilskud kan man få til at få lagt taget? Der er ofte en hel del ting som lige skal gennemtænkes når det kommer til økonomi.

  Gør det selv eller hyr en prof

  Ofte kan der være rigtig mange penge at spare ved selv at lave jobbet. Alt efter hvilken tagtype du vælger, er det ofte selv muligt at lægge sit tag, hvis man er lidt af en gør det selv type. Er man ikke typen som er god med en hammer, så bør man nok overveje at hyre en professionel tømrer i stedet. Du risikere at få lagt taget på en dårlig måde, hvilket kan være med til at formindske levetiden på dit nye tag, eller at du alligevel må finde lidt ekstra penge, og hyre en håndværker til at fikse taget op. En dygtig tagdækker eller tømrer, kan ofte klare jobbet hurtigt og nemt.

  Valg af tagtype til nyt tag

  Den største opgave når der skal lægges et nyt tag, er nok valg af materiale. Skal du vælge et tegltag, et ståltag eller en helt anden type af tag? Der er rigtig mange forskellige muligheder, og vi ser her lige hurtigt på et par af de mest populære i Danmark.

  Skifertag

  En flot og naturlig tagløsning, som især ses på de lidt finere huse. Med et skifertag får man et tag med en meget høj levetid og et meget holdbart tag, som samtidigt giver et pænt og naturligt udseende. Få mere information om dine muligheder inden for skifertag i vores skifer artikel her

  Betontag

  En forholdsvis billig tagløsning, som stadig giver dig et solidt og funktionelt tag hvis du ønsker en lav varmeregning. Med et betontag har du endnu flere muligheder inden for valg af farve, dog skal du være opmærksom på at et beton tag er en meget tung tagtype. Se også vores indlæg om betontag her

  Tegltag - et godt valg når der skal lægges et nyt tag

  Tegltag

  Det klassiske tag på langt de fleste villaer og parcelhuse, et godt og solidt tag som man aldrig går helt forkert ved at købe. taget har en lang levetid og kræver minimal vedligeholdelse. Priser er til at betale sig fra og man har en masse forskellige muligheder når det kommer til farve og glans. Du kan læse mere mere om tegltag her

  Tagpap til et nyt tag

  Tagpap

  Tagpap er efterhånden ved at blive utrolig populær igen. Der var en periode hvor mange fravalgte tagpap pga. en lavere levetid og større krav til vedligeholdelse. Dog er kvaliteten over årene blevet kraftigt forbedret, hvilket gør at flere og flere igen er begyndt at vælge tagpap når de skal have lagt et nyt tag på hjemmet.

  Eternitplader

  En billig tagløsning, som ofte er rigtig god til din garage, udeskur eller cykelskur. Mange syntes dog at det giver et lidt kedeligt tag, og vælger derfor ofte en af de andre løsning som tegltag til selve huset, frem for at spare penge, ved at vælge en billigere løsning som f.eks. et eternittag.

  Er man stadig helt i tvivl om hvordan du selv kommer i gang med at få lagt et nyt tag. Så kan det ofte være en god ide at kontakte et professionelt tagfirma som f.eks. Tagprofferne og få dem til at give dit et gratis tagtjek. På den både for du mulighed for at få gratis vejledning fra en ekspert inden du træffer din beslutning.