Tegl Tag

tegl tagsten til tegl tagTegl tag eller tegltag som det også kaldes er den bedst benyttede type af tagdækning her i Danmark. Tegl tag benyttes oftest til villaer og parcel huse, og udgør ca. 80% af den slags tage. Tegl tagsten er oftest røde eller sorte men i løbet af de sidste 10 år er der sket en stigning i brugen af andre mere alternative farver, så som sorte med blåt skær, gule samt flere andre farver der er med til at gøre at ens tag skiller sig lidt mere ud.
Fordelen ved at vælge tegltagsten er at du får et pænt og solidt tag der nemt holder de næste 40-50 år og som ikke kræver specielt meget vedligeholdelse. Er du i tvivl om hvilken tagtype du skal vælge, kan det være en god ide at læse lidt om de forskellige muligheder. Alternativet er at du kontakter et lokalt tagfirma som f.eks. tilbyder et gratis tagtjek, hvor ved du kan få lidt ekstra råd og vejledning.

Hvorfor vælge et tegltag

Det er nemt at benytte til tagdækning hvilket gør at det er forholdsvis hurtigt at lægge et tegltag derudover er det nemt at få tagservice til et sådant tag.
Hvis man skal sige noget negativt om denne tagtype, må det være at tagsten i tegl ofte er en smule dyre, og at det ikke er en specielt unik tagtype. For mange er et tegltag den klassiske tagtype, som de fleste er meget tilfredse med at bruge på deres bolig. Tegltaget er for mange stadig indbegrebet af de klassiske danske tag på huse.

Hvad er teglsten

Teglsten er enkle at fremstille. Selvom de traditionelle fliser blev lavet med en blanding af aggregater og ler, som rulles ud i rektangulære form, hver af dem havde to huller til fastgøre det senere på taget. De våde teglsten blev tørret og derefter brændt i en ovn. Mange af de ler tegltage blev fremstillet af brændt ler fliser. Under ovnen fyring, var formen af flisen skrå, hvilket gav dem et andet udseende, hvilket bidrag til skønheden i tegltaget. Oprindeligt kunne ujævne temperaturer, hånd støbning føre til variationer i form og størrelse. Der var den gang stor forskel i nuancer og farver på grund af blanding af ler, længden af brænde tiden samt forskellige temperaturer. Dog har teglsten ikke så mange forskellige farvemuligheder som f.eks. et betontag har, men derimod en masse andre fordele, som alt sammen er med til at gøre et tegl tag, til det valg, de fleste træffer, når de skal have lagt et nyt tag.

Det var meget eksperimenter med lavningen af teglsten, og talrige flerfarvede tag sten blev produceret ved at variere varme og brændetiden. Imidlertid har de moderne teknikker, høj kvalitet farvestoffer og produktioner elimineret gætterier fra tag fremstillingen. Så nu kan man i mange tilfælde beregne og analyser sig frem til de optimale forhold for teglsten. Dette har også været med til at gøre, at kvaliteten på et tegltag, nu om dage er bedre end den var for blot 30 år siden. I takt med at vores teknologi bliver bedre, bliver kvaliteten af vores tage det også. Se f.eks. blot hvor meget som er sket med tagpap over de sidste 15 år. Det samme gælder for ståltag, hvor der for ikke så mange år siden, var en del som blev generet af lyden når det regnede. Nu om dage er de fleste ståltage belagt med en belægning, som reducere lyden af regndråber.

Hvorfor vælge et tegl tag

Uanset hvor i landet du er bosat, er tag sten et glimrende valg for mange privatkunder. Da brændte teglsten er holdbare og hårde, er de ikke nemme at ødelægge og giver derfor en lang levetid til et nyt tag. Disse er perfekte til at give et Middelhavet, spanske og italienske look til hjemmene. Og hvis du er på udkig efter en moderne byhus, vil du ikke blive overrasket over også at se ler tegltag der.
Men det er bedre at være opmærksom på, at ler tegltag er tungt og dyrt at installere, men der er et bredt udvalg og tilgængelige farver, stilarter og mærker, du kan vælge imellem. Samt der er lav eller ingen vedligeholdelse på sådan et tag, Men eksperter fraråde at man vælger et tegltag, da de er tilbøjelige til at bryde, hvis der påføres for højt tryk. Derfor kan det være en god ide at ringe til en tagdæknings ekspert inden man går i gang. Visse tag firmaer, som eksempelvis tagprofferne, tilbyder denne service gratis, i håb om at du så bagefter, vælger dem til at ligget dit nye tag.

Derudover er der andre fordele ved at bruge tegl tag tagsten som talmateriale, da de er ikke-brændbar, så de ikke bryder i brand overhovedet. Med en bred vifte af tilgængelige former og farver, kan du være sikkert at dit hjem ser elegant og unikt ud. En ting er sikkert, man går aldrig helt galt hvis man vælger et tegl tag når der skal lægges nyt tag på din bolig.