Skifer Tag

Nyt Tag af natur skifer med solceller. Derfor et et skifertag så godt et valg når man skal have lagt nytSkifer også nogle gange kaldet naturskifer eller skiffer er en type af lagdelt natur sten der udvindes af jorden. Her i landet benyttes det i stor stil til skifer tag, gulv og væg fliser, samt fliser til haven. Skifer formes i jorden ved sammenpresning og hærdning af mudder under ekstremt tryk og varme. Ofte er der tale om partikler op til 0,06 mm store som er aflejret i stillestående vand. Mudderaflejringer domineres af de såkaldte flageformede lermineraler som inkludere elementer af feldspat, muskovit, kvarts og glimmer. Der indgår derudover ofte en større mængde organisk materiale i form af f.eks. kalk og kiselpartikler samt i mange tilfælde også vulkansk støv. Skifer er en såkaldte metamorfisk sten. Dette betyder, at stenen har ændret sig fra en form til en anden.

Den vigtigste egenskab ved skifer er dens kløvelighed. Dette gør, at udskåret skifer blokke nemt kan lagdeles i tynde ensartede plader.
Denne unikke egenskab har gjort at den blev anvendt som tagdækningsmateriale, fliser til væg eller gulv, bordplader og havesten i århundreder.

Hvad er skifter?

Naturskifer har i modsætning til andre tagmaterialer ikke gennemgået en industriel proces af nogen art. Naturskifer skæres direkte ud af klippen og stables i de blokke man har behov for. Den findes i stor del i f.eks. Norge, Japan og Spanien. Disse typer af skifer kaldes naturskifer. Den anden form kaldet eternitskifer, er ikke helt så udbredt, og har heller ikke de same gode egenskaber som naturskifer har.

En af de gode ting ved skifer er at den findes naturligt i rigelige mængder, da der stadig findes meget store uudnyttede skiferressourcer. Man forventer, at der vil være naturskifer millioner af år ud i fremtiden, så den smule man bruge nu om dage til fliser og tagsten er kun en brøkdel af den mængde der findes. Dog er det temmelig omkostelig at udhugge stenen og transportere den hvilket er medvirkende til den høje pris på et tag af ægte skifer eller naturskifer som det også kaldes. Denne skifer type er ofte lidt mere kostbar en f.eks. et ståltag eller tegltag men du får også et super solidt nyt tag som kan holde mange år fremover. Ved at vælge et skifertag, får man nemlig udover et meget pænt og naturligt tag, også et af de mest solide tag man kan forestille sig. Skifertage kræver ofte også meget lidt vedligeholdelse, hvilket igen er en af de helt store fordele ved denne tagtype. Mange mener også at et skifer tag, er en af de pæneste tagtyper, som man kan få her i landet. For mange er et skifertag, det ypperste inden for tagdækning.

Hvorfor vælge et skifertag

Et skifer tag er i mange tilfælde en rigtig god løsning når man skal ud og have lagt et nyt tag. For det første har skiffer en rigtig lang leve tid, selv skifer tagsten går meget sjældent til og dette er medvirkende til at et skifertag er en af de tagtyper med længst levetid af dem alle. Derudover er det et meget let tag som ikke sætter så store tag til konstruktionen under taget som f.eks. et asfalt eller tegl tag. Et tag i ren naturskifer er ofte et utroligt smuk tag der passer flot ind på de fleste huse nu om dage. Dette er selvfølgelig også med til at gøre skiffer til et populært valg hos mange, især på de lidt mere eksklusive huse. Prøv at køre en tur i et af de finere villa kvarter i nærheden af dig, og du vil se at en stor del af tagene, enten er tegltag eller skifertage. Et skifertag er for derfor for mange det oplagt valg, især hvis man ønsker et hus som fremstår elegant og æstetisk. Skifer er og bliver en af de pæneste tagtyper for mange boliger.

Solceller i nyt skifer tag

Mange af de nye skifertage fås også med integrerede solfangere hvilket er gør at man på en pæn og elegant måde kan få installeret en solfanger eller solceller når man alligevel skal ud og have nyt tag. En af de helt store grunde til at mange ikke valgt af få solfangere førhen var at de syntes det ikke var specielt pænt med de store sorte kasser på deres ellers så pæne nye tag. Den problematik er man nu ud over ved de nye modeller som kan fås med integrerede solceller.