• Overskuds træ bruges til brænde

  Posted on september 27, 2012 by in Info

  brænde fra kvalibrænde til nyt tagNår mange selv vælger at rive deres tag ned ender det ofte med at de har en stor bunke med tagsten og en endnu større bunke med de træ der var brugt til tage. Desværre ender en alt for stor del af dette træ som brænde i fyret eller pejsen, på trods af at dette ifølge dansk lov er ulovligt og som miljøstyrrelsen skriver:
  “Det er forbudt at brænde imprægneret træ på bål, i pejs eller brændeovn. Det kan udvikle dioxin, der er meget skadeligt og som kun vanskeligt nedbrydes i naturen.”

  Alligevel vælger langt de fleste at se bort for denne besked og alligevel fyre med deres gamle træ fra taget, på trods af at dette næsten altid er trykimprægneret.

  Dette skyldes ofte flere grunde. For det første er det en nem måde af komme af med sit træ på, rigtig mange har selv et fyr eller en pejs eller også har den venner/bekendte som har, og gerne komme og henter dig træ til brænde.
  Den anden grund er at folk ikke ved bedre, man tænker ikke på at trykimprægneret træ indeholde dioxin og andre skadelige stoffer og tror man uden problem kan brænde det af.

  Mangler man noget kvalitets brænde, så anbefaler vi at man køber det i sin lokale træhandel, byggemarked eller online på sider som f.eks kvalibraende.dk frem for blot at lade det end i en pejs og skade miljøet og dem som ender med at indånde dampene derfra. Husk det næste gang du skal have nyt tag og komme af med dit overskuds træ frem for at købe det fra sider som kvalibraende fra sjælland eller andre brænde butikker. Det handler om altid at få noget kvalitet brænde som er lige til at bruge og jo helst så billigt som muligt, noget som de har rigtig stor fokus på herinde på kvalibraende.dk der er en dansk online virksomhed med speciale i kvalitets brænde til en fornuftig pris.

  Choosing your firewood - sådan vælger du det bedste og billigste brænde

  Nogle vælger også at købe brugt træ online, f.eks. hvis nogle har lidt træ liggede efter de har fået lagt nyt tag eller nye gulve og ikke selv gider skille sig af med alle træ resterne, så er der mange der tilbyder at det kan hentes gratis eller biligt til f.eks. brænde. Ofte er kvaliteten af den slags træ fuldt på højde med briketter og andre typer af kvalitets brænde og træpiller, da det ofte har haft 30-40 år at tøre i, samt de trætyper man benytter til tage og gulve jo også oftest er af høj kvalitet og meget velegnet til brænde. Desværre vælger alt for mange blot at smide den slags kvalitets træ i containeren fremfor at sælge det eller forære det væk som brænde. Indryk f.eks. en annonce i guloggratis eller den blå avis og du kan helt sikkert få nogle til at komme og hente det gratis frem for selv at skulle bruge tid på at bortskaffe træet.

  Kilde: www.kvalibraende.dk fra Sjælland