• Nyt tag med solfanger

  Posted on oktober 1, 2012 by in Info

  Nyt tag med solceller og solfangerDu står og skal have lagt et nyt tag på din bolig, har besluttet dig for hvilke slags tagsten der skal bruges, fundet en dygtig og billig tagdækker til at udføre jobbet. Men vent! Hvorfor ikke få lagt en solfanger eller installeret solceller når du alligevel skal igen med at bygge om? Her høre vi normalt følgende 2 undskyldninger.

  1. Det er alt for dyrt med solceller.
  At få installeret solceller eller en solfanger i sit tag koster selvfølgelig en del ekstra MEN p.t. har du udover at få tilskud til dit nye tag med boligjobplanen også mulighed for at trække alle udgifterne til dine solceller eller solfanger fra i skat, Dette svare groft sagt til at du kun skal betale det halve for en solfanger. Derudover skal kan du om vinteren købe alt den overskuds strøm dit solcelleanlæg har produceret om sommeren, tilbage for…. 0KR! Det vil sige at producere dine solceller 50% mere strøm end du faktisk bruger sender du den ekstra mængde strøm ud på El-Nettet og kan så senere trække samme mængde tilbage gratis på de dage hvor du måske ikke producere nok elektricitet selv. Dette er også en af grundene til at solceller er blevet så populære som de er nu om dage.

  2. Det er grimt med solceller på taget.
  Ja måske for 5 år siden. Men i mellemtiden kan man nu få indbygge en solfanger direkte ind i sit tag så man slipper for den store kasse uden på taget som de fleste kender og hader. Til mange af de kendte tagmaterialer som skifer og tegl kan du få tagsten med indbygget solfangere og dermed få et nyt tag hvor dine solceller og tagsten smelter sammen i en helhed så du både får et praktisk og et pænt tag der samtidig er med til at forsyne din bolig med strøm året rundt. På mange af de moderne skifertag og tegltag ser man nærmest ikke den indbyggede solfanger og den slags er det rigtig mange danskere som er glade for. Så et nyt tag med solfanger kan for mange være en rigtig god investering.

  Disse ting bør indgå i dine overvejelser hvis alligevel går med tanker om at forny dit gamle tag og få installeret et nyt tag i skifer eller tegl. Med et nyt tag, så kan du ofte spare 10-20% på din elregning, og så er de penge jo ofte hurtigt tjent hjem igen. I samme forbindelse, bør du overveje nogle af de nye energi vinduer, som også kan være med til at reducerer din varme regning kraftigt.