Nyt Tag

Mange vælger at få lagt et nyt tag på deres hus, dette kan være temmelig dyrt og en ret stor opgave. Derfor gælder det om at passe godt på et nyt tag, så det holder længst muligt.

Klik på vores beregner på forsiden eller ude i sidebaren og få hurtigt en ide om hvor meget dit nye tag vil koste, ud fra hvor i landet du bor, størrelse på dit hus og hvor i landet du bor.

Her er et par gode råd til hvordan du forlænger levetiden på dit tag ved at lave ordentligt tagservice.

Eksempel på et nyt tag med solceller - en spændende mulighed når du alligevel skal til at skifte tag Tag eftersyn og vedligeholdelse kan ske på en halvårlig basis som anbefalet af  de danske tagdækkere. Vintersæsoner vise sig at være den hårdeste tid på tagene, så det bedste tidspunkt at iscenesætte en inspektion af dit tag er det sene forår og efterårets fald. Vedligeholdelse kan ske ved at lappe mindre problemer, der kan snebolde til noget større, hvis ugjort. Inspektion er endda tilbydes af mange entreprenører og virksomheder, som en gratis tagdækning service med en skøn og detaljer, på betingelse af taget og nødvendige reparationer.   

Renovere dit gamle tag

Tagreparation kan variere fra installation eller udskiftning af en magt vent, skorsten lækage, udskiftning af knækket eller beskadiget tegl sten, diverse evt. lækager fjernes samt råddent træ udskiftes, lækker fladt tag, udluftningsrør, tagrender og andre.    

Tag udskiftning er et must især boliger i de dele af Danmark som ligger ud til kysten,tag  der er placeret i områder, der er tilbøjelige til svære vejrforhold og endda ulykker. Når du har dit tag udskiftet, ville det være bedst at søge en professionel eller virksomhed, der leverer tagdækning tjenester med en skriftlig garanti på fabrikationsfejl eller materialefejl. En præcist udført udskiftning, kan ikke blot forbedre levetiden og holdbarheden af dit nyt tag, men øge den samlede appel af dit hjem i landskabet omkring dig, og skabe en hvis form for merværdi i dit lokal område. Dette kræver dog at du vælger et tag som passer til dit hus, og får det lagt på en god og professionel måde. Hvilken type af tag man bør vælge til sit nye tag er et personligt valg, mange er f.eks. rigtig glade for et billigt betontag, mens andre hellere vil have det klassiske tegltag.

Få lagt et nyt tag

Står du og alligevel skal udskifte dit gamle tag, overvej om det ikke kan betale sig at få et med integreret solceller eller en solfanger, med de nye tilskuds ordninger kan du trække udgifterne til dine solceller fra i skat og den ekstra strøm du producere om sommeren får du gratis tilbage om vinteren, hvilket gør et nyt tag med indbygget solceller, til en meget attraktiv tagløsning for mange, når de alligevel skal ud og investere en større sum penge i et helt nyt tag. Desværre er der ikke længere de samme goder ved at installere solceller, som der var for et par år siden, men det betyder ikke at det alligevel godt kan være penge at spare ved at installere solceller. Især hvis du ikke også skal til at betale ekstra for opsætning af stillads og installation, da dette i så fald, vil være en del af prisen på taginstallation.

Valg af tagmaterialer er for mange det helst store problem når er skal lægges et nyt tag på sin bolig. Ofte er der her man helst vil spare penge og mange vælger derfor tagtyper som beton tag og ståltag, frem for de lidt dyrere teglsten og skifer. Men det er også her de fleste senere fortryder deres valg. Mange går rundt efter et par år, kigger på deres tag og tænkte at den skifer løsning ville nok have passet bedre ind på et hus som dette, eller syntes at regnens lyd mod et ståtag ikke lige var hvad de havde lyst til at høre på, da de valgte denne løsning som umiddelbart løs til at være en rigtig god løsning. Så sørg altid for lige at undersøge hvilke muligheder der findes, inden man kaster sig ud i et så stort projekt som dette.

Er det pengene værd?

Kan det så betale sig at ofre så mange penge på at få lagt et nyttag på sit hjem? Nogle gange vil det faktisk være en billigere og mindst lige så god løsning af få renses sit gamle tag ordentligt. Dette kan være en god løsning hvis ens tag er begyndt at se lidt trist ud og ikke har så mange år på bagen. Det afhænger selvfølgelig også af hvilken tagtype der er tale om. Et skifertag har jo en længere holdbarhed end f.eks. et tag af tagpap eller et betontag, så tagets alder er vigtigt, når man skal beslutte om det skal renoveres eller udskiftes med et nyt. Er det f.eks. tale om et 25-30 år gammelt tag, bør man overveje om man ikke lige så godt kunne få lagt et helt nyt, mans man alligevel er i gang. Overvej også om der evt. skal laves en kvist for at få lidt ekstra plads, måske loft etage eller indbygges solceller i taget. Her er et hurtigt lille eksempel på et før og efter billede.

Eksempel på et gammelt tag, før det bliver renoveret med en professionel tagrenoveation

Før billede

Eksempel på et helt nyt tag bygget af teglsten

Efter billede

Som i kan se på billederne er det at få lagt et nyt tag, et af de mest synlige forbedringer man kan lave på sit hjem, og noget der vil pynte i mange år fremover på ens bolig. Dette gælder hvad enten man vælger betontag, skifertag, tegltag eller en helt 4. type af tagsten. Så evt. få et gratis tagtjek med en ekspert inden du går i gang selv, og få den tagtype som passer præcis til netop dit personlige behov, samt råd og vejledning til at vælge den helt rigtige tagtype, og om de mange muligheder der findes når man skal lægge et nyt tag på sit hjem. Husk dette er ofte helt gratis, så det vil være dumt ikke at benytte sig af denne mulighed.