Magnesia eller Toilax som afføringsmiddel?

Ofte kan det være et problem når man skal ligge et tag, og døjer med maven. Noget jeg selv oplevede for et par uger siden. Heldigvis er der en nem og effektiv løsning.
Har du også ofte problemer med hård mave, forstoppelse eller andre mave/tarm problemer, så kunne du måske være en af de mange som kunne få glæde af et produkt som Toilax eller Magnesia.
To produktet som er rigtig gode, når man f.eks. går og lægger et nyt tag, og begynder at få problemer med maven. Et problem som jeg ofte kan nikke genkendende til. Men lad os prøve at se lidt på disse to produkter, og hvad forskellen enlig er. Vi starter med at se på Magnesia, et produkt baseret på grundstoffet Magnesium (mg).

Se også: http://total-sundhed.dk/kosttilskud/magnesium-som-affoeringsmiddel-virker-det/

Hvad er Magnesia

Kort sagt, så er magnesia en kemisk blanding af ilt og magnesium. Magnesia bruges især ved forstoppelse, men har også en effektiv virkning mod mavesyre og mavekatar.
Hoved ingrediensen er Magnesiumoxid, som er en kemisk forbindelse af magnesium og ilt, og har form som et fast hvidt pulver.
Stoffet er også lidt basisk og kan derfor neutraliserer en del af mavens stærkt sure indhold. Derfor er det også effektiv mod sure opstød.
Udover at blive anvendt som et populært afføringsmiddel, så bruges Magnesiumoxid også til fremstilling af ildfaste sten til ovne og pejse, da det tåber en meget høj temperatur. Når man indtager Magnesia, så optages en del af stoffet i blodet, hvilket kan være godt hvis man lider af magnesiummangel. Det som ikke optages i blodet, virker vandabsorberende og binder dermed en del vand til ens afføring. Dermed bliver ens afføring mere blød, og kan nemmere passeer tarmen. Så døjer man med forstoppelse, så kan Magnesium være en glimrende løsning til at afhjælpe problemet.

Se også: Hvorfor bruge Toilax som afføringsmiddel

Hvad er Toilax

Toilax er produkt som indeholder Bisacodyl. Bisacodyl anvendes kortvarigt ved forstoppelse, da det både er med til at blødgøre ens afføring, for lettere passage igennem tarmene. Men Toilax virker også ved at stimulere tarmens bevægelse. Dette er fint til afhjælpning af kortsigtede problemer, eller hvor man har brug for at få tømt tarmen hurtigt. F.eks. i forbindelse med operationer eller kikkertundersøgelser. Problemet med de produkter som stimulere tarmen, er at ens tarm efter længere tids påvirkning, bliver afhængig at dette, og vil derfor ikke fungere ordentligt uden denne kunstige stimulering. Derfor er Toilax ikke et produkt som man anvender over længere tid. Virkningen af Toilax indtræder efter cirka 6-7 timer, så det er ikke et produkt man skal tage om morgenen, lige inden man smutter på arbejde. Det er ikke specielt sjovt at så oppe på et tag i 4 etages højde, og pludselig få akut diarre.

Magnesium - det perfekte afføringsmiddel mod forstoppelse og mavekatar

Af andre tilsvarende produkter har vi f.eks. det klassiske laktose, amerikansk olie, Microlax og Dulcolax – for at nævne et par af de mere kendte.

Andre måder at behandle forstoppelse og dårlig mave

Alle disse produkter kan være rigtig gode til at afhjælpe mave/tarm problemer, men ofte er den bedste løsning af spise en kost som indeholder masser af fibre. Holde sig fra for meget sukker, fedt og hvidt brød. Med andre ord – spise sundt. Kombinere så dette med lidt daglig motion, f.eks. en rask 20 minutters løbe eller gåtur, og de fleste vil opleve at inden for 3-4 uger, vil langt de værste problemer være væk. Hvis ikke, så bør du bestille en tid hos din læge, og lige blive tjekket igennem.