• Fastelavnskostumer til vores halloween party

  Posted on oktober 13, 2013 by in Ikke Relevant

  halloween og herre ureNu er tiden igen kommet til at vi kan holde vores årlige halloween fest her på Dansk Tag Service. Så find jeres bedste fastelavnskostumer frem og mød frisk op til et brag af en halloween fest. Har i endnu ikke købt noget har vi lagt et par links i bunden af denne artikel hvor i kan få inspiration og evt. bestille et kostume så i også er klart til dette års halloween fest med os andre. Husk også at tage både kone og børn med, dette er en familie fest så mød glad og frisk op. Så pudse jeres skod, frem med de gamle herre ure, og find jeres fineste kostumer frem.
  Til jer som endnu ikke helt ved hvad halloween er, kan vi fortælle det er usa svar på fastelavn, men hvor kommer disse 2 traditioner fra? Det prøver vi lige at se lidt nærmere på her i denne artikel så i ved hvorfor vi holder denne årlige fest.

  Halloween er en ældgammel tradition, og i nyere tid høre der halloween eller på dansk fastelavnskostumer med. Før i tiden var fastelavn og udklædning kun for de voksne, men i nyere tid, er det gået hen og blevet mere en børnetradition. Fastelavn er en form for en karneval som bliver afholdt på hele den nordlige halvkugle. Fastelavn bliver afholdt på overgangen mellem vinter og forår. Det blev i starten startet af romerne der fejrede, at Nilen var gået over dens bredder og alle planter fik vand, og kunne starte med, at vokse igen.
  I dag bliver det mere afholdt, fordi det er hyggeligt, og der også skal være nogle højtider for børn. Det bliver fejrede med fasterlavnskostumer og fest.
  Der er nogle forskellige traditioner rundt omkring i verden, og der er også forskellige traditioner i Danmark. F.eks. på Amager fejre man fastelavn med et hesteoptog.

  Fastelavnskostumer til børn

  I dag bliver der primært solgt fastelavnskostumer til børn, da det i nyere tid er blevet lavet til børnenes fest. Det er sjældent man ser voksne klædt ud til fastelavn, men det ses stadig. Der findes et utal af forskellige fastelavnskostumer til børn, lige fra nogle helt simple og billige til nogle mere avanceret og dyre. Så det er op til de enkelte familie, at bestemme hvilket et børnene skal have, og om de skal have et dyrt eller billigt fastelavnskostume.
  Det er forskelligt hvordan folk fejre det, men det er som regel med, at man slår katten af tønden. I gamle dage slog man katten af tønden, med en levende kat i tønden for man troede, at man kunne slippe for pest hvis man slog en sort kat ihjel. I dag indeholder de fleste tønder slik, og andre søde sager børnene kan tage af, når der er slået hul i tønden.

  Fastelavnskostumer til voksne

  Før i tiden var det voksne der klædte sig ud, og havde en fest til fastelavn. Sådan er det ikke rigtig mere, da det er gået hen og blevet en fest for børnene. Der er dog stadig mulighed for, at købe fastelavnskostumer til voksne, og der bliver også solgt en del af dem. Selvom det er blevet til en børnefest, er der mange voksne der både til fastelavn og til andre fester, køber fastelavns kostumer og laver en form for tema til festen. På den måde kan man få en helt anden stemning, og en meget anderledes fest end man normalt har.

  Dyr med fastelavnskostumer

  Man kan tro på det eller lade værd, men der bliver også lavet fastelavnskostumer til dyr. Det er dog mest hunde og katte der bliver fastelavnskostumer til, men der findes også til andre dyr. De seneste mange år, er folk begyndt og gå mere op i deres dyr, og folk er også begyndt at klæde dem ud til fastelavn. Nogen vil måske se på det som unødvendigt, mens andre synes at det er vigtigt ikke, at gøre forskel på dyr og mennesker.
  Så lige meget hvilket behov for fastelavnskostumer man har, så er der noget til dig. Om du er barn eller voksen så findes der et til dig.

  Læs mere om fastelavnskostumer og halloween generelt her på denne her side.

  Kilde: www.onlinekostumer.dk/fastelavnskostumer/